Μια απλή και εύκολη συνταγή για το απόλυτο Πολίτικο σιροπιαστό γλυκό.
Υλικά συνταγής
1 πακέτο φύλλα κρούστας
2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
τριμμένο φιστίκι Αιγίνης για πασπάλισμα
Για τη γέμιση:
3 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. σκόνη κανέλα
Για το σιρόπι:
3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνια νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί.
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση. Κόβετε τα φύλλα σε 3 μακρόστενες λωρίδες .
Παίρνετε μία λωρίδα φύλλου, την αλείφετε με βούτυρο και απλώνετε κατά μήκος της λίγη γέμιση. Τυλίγετε τη λωρίδα σε ρολό και στην συνέχεια την γυρίζετε να πάρει σχήμα σαλιγκαριού Κάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση και μεταφέρετε στο βουτυρωμένο ταψί τα σαραγλί.
Περιχύνετε τα σαραγλί με το υπόλοιπο βούτυρο και τα ψήνετε στον φούρνο για 20΄-25΄περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Για το σιρόπι:
Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι ανακατεύοντάς τα μέχρι να δέσουν για 10 λεπτά περίπου από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει. Αφήνετε τα σαραγλί να κρυώσουν, τα περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζετε με φιστίκι Αιγίνης.Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά συνταγής
1 πακέτο φύλλα κρούστας
2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
τριμμένο φιστίκι Αιγίνης για πασπάλισμα
Για τη γέμιση:
3 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. σκόνη κανέλα
Για το σιρόπι:
3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνια νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί.
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση. Κόβετε τα φύλλα σε 3 μακρόστενες λωρίδες .
Παίρνετε μία λωρίδα φύλλου, την αλείφετε με βούτυρο και απλώνετε κατά μήκος της λίγη γέμιση. Τυλίγετε τη λωρίδα σε ρολό και στην συνέχεια την γυρίζετε να πάρει σχήμα σαλιγκαριού Κάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση και μεταφέρετε στο βουτυρωμένο ταψί τα σαραγλί.
Περιχύνετε τα σαραγλί με το υπόλοιπο βούτυρο και τα ψήνετε στον φούρνο για 20΄-25΄περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Για το σιρόπι:
Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι ανακατεύοντάς τα μέχρι να δέσουν για 10 λεπτά περίπου από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει. Αφήνετε τα σαραγλί να κρυώσουν, τα περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζετε με φιστίκι Αιγίνης.Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ