Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Κρεατόπιτα !!!


  Είναι η πιο αλάδωτη πίτα ever! Πραγματικά μαγικός χυλός είναι μόνο για φύλλο κρούστας. !!!

Υλικά
φύλλο Κρούστας 10 φύλλα 450γρ
1 κ κιμά μοσχαρίσιο
1 πράσα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι
1 αυγό
100 γρ φέτα
3κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι πάπρικα


Μαγικός χυλός
(Απλά ανακατεύουμε τα υλικά)
Υλικά για 10-12 φύλλα κρούστας
2 κούπες αλεύρι
μισή κούπα σπορέλαιο
2 κούπες νερό ή γάλα (εγώ προτιμώ το νερό)
Τα ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός, όχι πολύ σφιχτός ή νερουλός.
Απλώνουμε από 2-3 κουταλιές σε κάθε φύλλο που θα βάζουμε ΕΚΤΟΣ απ το φύλλο που θα βάλουμε τη γέμιση (και να βάλετε χυλό σε αυτό το φύλο, δεν υπάρχει πρόβλημα απλά αν έχει πολλά υγρά η γέμιση θα έχει γεύση αλευρίλα) Τον χυλό που περισσεύει τον ρίχνουμε από πάνω και χαράζουμε κομμάτια και ψήνουμε περίπου 30-40 λεπτά 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα
Θα δείτε ότι έχει τεράστια διαφορά απ το σκέτο φύλλο κρούστας και είναι ωραίο κόλπο για να πείτε ότι είναι χειροποίητη πίτα.


Σε κατσαρόλα με 3 κ σ λάδι Σοτάρω τον κιμά, κρεμμύδια, πράσο.
Με κουτάλα σπάω τον κιμά.Τότε κατεβάζω από φωτιά αφήνω λίγο να κρυώσει και βάζω φέτα, αυγό, αλάτι, πιπέρι πάπρικα
Βάζω λίγο λάδι στο ταψί και στρώνοντας τα μισά φύλλα με 3 κ.σ από το ΧΥΛΌ σε κάθε φύλλο Όχι επιπλέον λάδι!!
Τοποθετώ το κιμά που έχει κρυώσει και σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα και χυλό σε κάθε φύλλο . Ότι χυλός περισσέψει ρίχνω στο τελευταίο φύλλο.
Χαράζω όχι μέχρι κατω🌲🌲🌲🌲
180°C , αντίστασης ώσπου να ροδίσει.

Marilena Pappa ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ