Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Κανταιφάκια στο ταψί με φιστίκι Αιγίνης !!!


🎄Ενα εύκολο γλυκάκι με πολύ άρωμα και γεύση! 🎄


1 πακέτο κανταΐφι (κανάκι)450 gr
1 κούπα βούτυρο Γάλακτος πρόβειο( στακοβούτυρο)
1 1/2 κούπα χοντροκοπανισμένη ψίχα από φιστίκι Αιγίνηςς άψητο
1 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη.


Σιρόπι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 + 3/4 φλυτζ νερό
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη γλυκόζη
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα από λεμόνι
1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
Βράζουμε 7-8 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός




Λειώνω το βούτυρο . Σε ένα βουτυρωμένο ταψί 27Χ30 εκ
Στρώνω το μισό κανταΐφι το οποίο το ξάνω με τα δάχτυλα για να μην έχει χοντράδα.με ένα κουτάλι ρίχνω το μισό βούτυρο έτσι ώστε να πάει παντού
Έχω χοντροκοπανίσει τα φιστίκια και τα ανακατεύω με την ζάχαρη και το γαρίφαλο.Στρώνω ολη τη γέμιση και από πάνω βάζω το υπόλοιπο κανταΐφι με την ίδια διαδικασία ρίχνω το υπόλοιπο βούτυρο για να πάει παντού.


Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 45 λεπτά
Όταν το βάλω στον φούρνο φτιάχνω το σιρόπι και το αφήνω στην άκρη, μόλις βγάλω το καυτό γλυκό ρίχνω με μια κουτάλα το σιρόπι να παει παντού.


Αφήνω το γλυκό αρκετές ώρες να κρυώσει καλά μετά το κόβω σε μεγάλες μπουκιές. Με ένα πιρούνι ρίχνω κλωστές από μέλι (προτιμώ το θυμαρίσιο) και μπόλικο τριμμένο φιστίκι!

Elenfly Helenz-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ