Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Χταπόδι στιφάδο !!!



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό Χταπόδι
3 μεγάλα κρεμμύδια
σπιτική σάλτσα ή του εμπορίου
2 δαφνόφυλλα
3 μπαχάρια
λάδι ξύδι +κρασί




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το χταποδάκι σε κομμάτια το βάζουμε στην κατσαρόλα και περιμένουμε να φύγουν ολα τα υγρά του.
Σβήνουμε με λίγο ξύδι μόλις εξατμιστούν τα υγρά του.
Μετά σβήνουμε με ένα ποτήρι του κρασιού κρασί.
Τέλος όταν εξατμιστεί και το κρασί ρίχνουμε το λαδάκι και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, μόλις πάρουν ωραίο χρώμα τα κρεμμύδια ρίχνουμε την σάλτσα, τα μπαχάρια, τα δαφνόφυλλα, και λίγο νεράκι..
Βράζουμε μέχρι να γίνει το φαγητό και να δέσει η σάλτσα του..!!
Σερβίρουμε με ρύζι η πατατούλες!!

Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ