Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Πίτσα Καρμπονάρα !!!



ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ πίτσα!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΦΟΥΡΝΟΥ:

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να μην τα πάρει και όλο)
1 φακελάκι μαγιά
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 σφηνοπότηρο λάδι
1 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κιλό γκούντα τριμμένο
Ζαμπόν καπνιστό (φουαντρέ Υφαντής βάζω εγώ)
Μπέικον
1 μικρή κρέμα γάλακτος




ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Σε μπολ κοσκινίζω το μισό και λίγο παραπάνω αλεύρι.
Προσθέτω την μαγιά και το αλάτι και ανακατεύω με ένα κουτάλι.
Συνεχίζω με το λάδι και το νερό.
Σε αυτή τη φάση είναι υγρό το μείγμα μας.. συνεχίζουμε προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια (μπορεί να μην το πάρει και όλο το αλεύρι) Λαδώνουμε ελαφρά από πάνω, σκεπάζουμε με ένα τραπεζομάντιλο και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη την απλώνουμε με το χέρι μας σε καλά λαδωμένο ταψί.
Τοποθετούμε το ζαμπόν μετά το τυρί και τέλος το μπέικον.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180' για 20' περίπου.
Προσοχή δεν πρέπει να ψηθεί πολύ.
Θα πρέπει να είναι αφράτη η πίτσα μας!! 😉

Έλλη Τριανταφύλλου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ