Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Χειροποίητα σπιτικά τορτελίνι!!!


Υλικά
Για τη ζύμη
3 αυγά
250γρ αλεύρι γοχ
1 αυγό για επάλειψη

Για τη γέμιση
300γρ ρικότα ή τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
½ κούπα παρμεζάνα
Μοσχοκάρυδο
Πιπέρι

Για τη σάλτσα τυριών
600 κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα τσένταρ
1/2 κούπα παρμεζάνα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη ζύμη.
 Πάνω σε ξύλο κοπής ή πάγκο, βάζουμε το αλεύρι μας και δημιουργούμε μια τρύπα στη μέση σαν ηφαίστειο και εκεί ρίχνουμε τα αυγά.
Με ένα πιρούνι τα χτυπάμε ελαφρά και σιγά σιγά παίρνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το πιρούνι χωρίς να σπάσουμε το τείχος γύρω γύρω του αλευριού.
Μόλις αρχίζει να γίνεται πηχτό ξεκινάμε να ζυμώνουμε.
Ζυμώνουμε για περίπου 8 με 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική.


Αν κολλάει πολύ η ζύμη μας προσθέτουμε ελάχιστο αλευράκι.
Ζυμώνουμε πάντα σε αλευρωμένη επιφάνεια.
 Θα καταλάβουμε ότι η ζύμη μας είναι έτοιμη γιατί όταν την πιέσετε από πάνω θα έρθει πάλι στη θέση της.
Την τυλίγουμε καλά σε διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
 Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Αναμιγνύουμε πολύ καλά τα υλικά όλα της γέμισης.
Βγάζουμε τη ζύμη μας από το ψυγείο και την κόβουμε στα τέσσερα.
Παίρνουμε το 1 κομμάτι αφού τυλίξουμε καλά τα υπόλοιπα να μην μας ξεραθούν και το περνάμε στη μηχανή για πάστα 2 φορές από το 7 και μια φορά από το 3. (αν δεν έχουμε μηχανή ανοίγουμε με πλάστη λεπτό φύλλο).

Κόβουμε με στρογγυλά κουπ πατ ή ποτήρι στρογγυλούς δίσκους, βάζουμε ½ κγ περίπου γέμιση, χτυπάμε ένα αυγό και με ένα πινέλο βάζουμε στο μισό δίσκο ζύμης, το κλείνουμε καλά σαν μισοφέγγαρο και τις δύο άκρες τις ενώνουμε βάζοντας λίγο από το το αυγό για να κολλήσουν. Γυρνάμε προς τα έξω και είναι έτοιμο.
Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για να μην μας κολλήσουν.
Αυτή η διαδικασία γίνεται για όλα. Προσοχή όμως για να μην σας ξεραθεί η ζύμη, πάντα τη σκεπάζουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνι και τα βράζουμε μέχρι να έρθουν στην επιφάνεια.
Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με καυτό βουτυράκι.
Εγώ τα σέρβιρα με σάλτσα τυριών.


Για τη σάλτσα....σε χαμηλή θερμοκρασία ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος (δεν πρέπει να βράσει) ρίχνουμε τα τυριά άι ανακατεύουμε να λιώσουν. Μόλις αποκτήσουμε το πόσο πηκτή τη θέλουμε αποσύρουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Καλή επιτυχία!!!

Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ