Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Κολοκυθόπιτα γλυκιά με σπιτικό φύλλο !!!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΖΥΜΗΣ:
1 κιλό αλεύρι,
2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη,
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι,
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
4 κουταλιές της σούπας ξύδι,
2 νεροπότηρα χλιαρό νερό:

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα ανοίγουμε μια λακουβίτσα στην μέση τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά και την ζυμώνουμε.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 1 ώρα να.ξεκουραστεί.
Στην συνέχεια πλάθουμε 12 μπαλάκια από τα οποία ανά  δύο ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο λαδώνοντας το ενδιάμεσα.
Οπότε γίνονται 6 φύλλα λεπτά μεγάλα.

Ετοιμάζουμε την γέμιση:
1 κιλό κολοκύθι τριμμένο,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα,
1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο,
1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες.
 Όλα μαζί και ανακάτεμα καλό.

Βάζουμε.γέμιση στην άκρη του φύλλου ρολάρουμε 3 φορές και συνεχίζουμε για όλα με την ίδια διαδικασία.
Τα τοποθετούμε στο κατάλληλο ταψάκι ,τα λαδώνουμε ,και τα ψήνουμε.στους 180 βαθμούς.για.45 λεπτά!!!!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ