Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Μαρμελάδα πορτοκάλι !!!


Υλικά
Χοντρόφλουδα πορτοκάλια
Ζάχαρη
Νερό

1. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια με προσοχή για να βγάλουμε μόνο την πορτοκαλόφλουδα
2. Κρατάμε το 1/3 από τις φλούδες
3. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και τα ξεφλουδισμένα πορτοκάλια μαζί με τις φλούδες για να βράσουν. Το νερό πρέπει να καλύπτει τα πορτοκάλια
4. Τα Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι
5. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν
6. Βάζουμε στο μπλέντερ τα πορτοκάλια και τις φλούδες και τα πολτοποιούμαι .
Αν δυσκολευόμαστε προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα πορτοκάλια
7. Αφού τελειώσουμε το άλεσμα ζυγίζουμε τον πολτό που έχουμε και τον ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε ίση ποσότητα ζάχαρης και βράζουμε μέχρι να δέσει.


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ