Υλικά
4 κουταλιές βούτυρο βιτάμ
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό,
λίγο αλατακι,
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη,
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο αλάτι,νερό το βράζουμε 2 λεπτα,
Προσθέτουμε ζάχαρη,βράσιμο αλλα 2 λεπτα.
Χαμηλωνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι,ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να μαζευτεί γύρω γύρω να πήξει.
Την τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και την αφήνουμε 6 λεπτα.
Προσθέτουμε τα αυγά,ενα ενα,δηλαδή αυγό ανακάτεμα αυγό ανακάτεμα να γίνει λεια ομοιογενές.
Τοποθετούμε σε.κόρνε,και σε λαδοκολα τοποθετούμε.ροζετεςισα με ενα καρύδι κανονικό.
Τα αλοιφουμε με κρόκο αυγού και τα αφήνουμε 20 λεπτα.
Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο για 35 λεπτα.
Δεν τα βγάζουμε τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο με λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου για αλλά 45 λεπτα.
Μπορούμε να τα γεμίσουμε με κρέμα -μπορούμε να ρίξουμε καραμέλα-σοκολάτα ή άχνη ζάχαρη ή μαρμελάδα -!!!
Tzeni Tsanaktsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ