Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Σιμιγδαλάτο σπέσιαλ - αφράτο !!!


 ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 σακουλάκι σιμιγδάλι χοντρό,
3 αυγά,
300 γραμμάρια ζάχαρη,
2 γιαούρτια στραγγιστά των 250 γραμ
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο,
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένο σε χυμό ενός λεμονιού,
ξύσμα ενός λεμονιού,
και μισό φλυντζανάκι του καφέ λικέρ

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί στο ταψάκι μας το ισιώνουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μέχρι λίγο να ροδίσει.

ΣΙΡΟΠΙ:
3 νεροπότηρα νερό,
1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
Βράσιμο 15 λεπτά
Σιροπιάζομαι ζεστό γλυκό.χλιαρό σιρόπι (Εάν θέλουμε.στο σιρόπι λίγη κανέλα)
Διακοσμούμε αμύγδαλο,και απαλό γλάσο λεμονιού το οποίο φτιάχνουμε με 1 κούπα τσαγιού άχνη ζάχαρη και λίγες σταγόνες λεμόνι και ανακάτεμα καλό !!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ