Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Μοσχάρι ψητό στην κατσαρόλα!!!




Υλικά:
11/2 κιλό μοσχάρι
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένετε το κρέας και  το στραγγίζετε.
Το τρυπάτε  με ένα μαχαίρι
και  βάζετε από λίγο σκόρδο.
Το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι.
Βάζετε το λάδι (η βούτυρο ) σε κατσαρόλα να κάψει και  σοτάρεται
το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει ΚΑΛΑ.
Προσθέτετε το κρασί και το σιγοβράζεται.
Ρίχνετε ένα με δυό φλιτζάνια χλιαρό νερό
και  συνεχίζετε το βράσιμο προσθέτοντας λίγο χλιαρό νερό και  λίγο αλάτι.
Τέλος ρίχνετε το χυμό λεμονιού (όσο θελετε ), αφήνετε για10 λεπτά και αποσύρεται
την κατσαρόλα από τη φωτιά!!
Συνοδεύεται με πουρέ η πατάτες φούρνου η ρύζι , εγώ έκανα πατάτες φούρνου!!!
Καλή επιτυχία!!!!

Sofia Antonelou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ