Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με αμύγδαλα και σοκολάτα !!!



ΥΛΙΚΑ
2κούπες νερό
1,1/2 κούπα ζάχαρη
Μισή Πλάκα μαργαρίνη
1ξυλάκι κανέλας
1κούπα σιμιγδάλι χονδρό
αμύγδαλα καβουρδισμένα και θρυμματισμένα στο μούλτι.!!
1/2 σοκολάτα κουβερτούρα άμα θέλετε για γαρνίρισμα




Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό ζάχαρη και κανέλα για 5 λεπτά.
Σε τηγάνι ρίχνουμε την μαργαρίνη και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα συμπληρώνουμε και τα αμύγδαλα μας και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι μέσα στο ζεστό σιρόπι βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρις να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να απορρόφησε όλο το υγρό,θα καταλάβετε ότι ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από το κουτάλι αφήνοντάς το καθαρό..Τον βάζουμε σε φόρμα η σε ατομικά φαρμάκια,πασπαλίζουμε αν θέλουμε με έχτρα αμύγδαλο και κανέλα η με σοκολάτα!!!

Gogo Samiou OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ