Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Χαλβάς χωρίς λάδι !!!



Υλικά
2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι καρύδα
1 βανίλια
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
αμύγδαλα φιλέ
κανέλα



Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό την ζάχαρη το ξύσμα την κανέλα και την βανίλια.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και την καρύδα ανακατεύοντας συνέχεια σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει .
Οταν πήξει --αν θέλετε --βάζετε τα αμύγδαλα φιλέ--
Τον βάζουμε σε φόρμα ή σε μικρά φορμάκια .
Οταν σερβίρουμε τον ξεφορμάρουμε και τον πασπαλίζουμε με κανέλα ή καρύδια ή γλυκό του κουταλιού .



Ευα Τσιμπλ.-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ