ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
10 αυγά χωρισμένα,
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα,
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη,
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο,
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο,ξύσμα ενός πορτοκαλιού
ΣΙΡΟΠΙ:
3 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
2 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό,
φλούδα ενός πορτοκαλιού
Βράζουμε το σιρόπι να δέσει καλά και το αφήνουμε να κρυώσει'
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη
Ανακατεύουμε καρύδι,φρυγανιά,μπαχαρικά,κακάο,ξύσμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
Ενώνουμε προσεχτικά τα δυο μείγματα ανακατεύοντας όμως πολύ πολύ πολύ.πολύ απαλά με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε.σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για.45 λεπτά.
Περιχύνουμε την καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι
(Ψήνεται σε ταψάκι μεσαίου μεγέθους,η και σε φόρμα.κέικ ανάλογα τις προτιμήσεις)
ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές.της σούπας αλεύρι,
2 κρόκους,
4 κουταλιέςτης σούπας βούτυρο
Ζεσταίνουμε γάλα ζάχαρη,ρίχνουμε διαλυμένο το κορν φλάουρ με το αλεύρι και μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Προσθέτουμε απαλά και με.γρήγορες κινήσεις τους κρόκους,βανίλια και τέλος το βούτυρο.
Μόλις.λίγο κρυώσει το ρίχνουμε πάνω στην καρυδόπιτα .
Διακοσμούμε με καρύδι μπόλικο και κανέλα!!
Tzeni Tsanaktsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ