Υλικά
1 κουνουπίδι
1 κρεμμύδι ξερό
2 με 3 πατάτες
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
κάρυ
πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα
μπαχάρι
λίγο κρασάκι
λίγα λιαστά ντοματίνια
1 κουταλιά σούπας πελτέ ή φρέσκες ώριμες ντομάτες -βάζω και από τα δύο.
2 φύλλα δάφνης
αλάτι λίγο
1 κύβο λαχανικών
μαιντανό
Εδώ πρόσθεσα κι ένα κλωνάρι σέλερι προαιρετικά
Πλένω και κόβω σε φουντάκια το κουνουπίδι
Τσιγαρίζω ένα κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
Προσθέτω το κουνουπίδι...τις πατάτες και τα καρότα και το σέλερι
Τα γυρίζω λίγο να πάρουν να ελαφρό χρωματάκι
Προσθέτω ένα ψιλοκομμένο σκόρδο
κάρυ....πιπέρι...ένα ξυλάκι κανέλα....4 κόκκους μπαχάρι
Σβήνω με λίγο κρασάκι
Προσθέτω πελτέ ή ψιλοκομμένη ντομάτα, φύλλα δάφνης και λίγα λιαστά ντοματίνια
ένα ζωμό λαχανικών (για νηστεία) ή βοδινού...λίγο μαϊντανό
λίγο αλάτι και συμπληρώνω με νερό ζεστού και το αφήσω να βράσει σε μέτρια φωτιά έως να μαλακώσουν τα λαχανικά
Προς το τέλος προσθέτω το λάδι και τον υπόλοιπό ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Vana Zouka-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ