Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Τσίζκέικ με ζελέ- κρέμα -μπισκότα !!!



Υλικά
1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου πτι μπερ
50 γραμ βούτυρο λιωμένο
1 βανίλια κρέμα Γιώτης
2 ζελατίνες φακελάκια
1 ζελέ ότι γεύση σας αρέσει


Βάζουμε στο μούλτι και θρυματίζουμε τα μπισκότα .
Ρίχνουμε στα μπισκότα το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά.
Το στρώνουμε σε ταψάκι μεγέθους τούρτας και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα -2 ποτήρια γάλα σε κατσαρόλα 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη την κρέμα αραιωμένη σε λίγο από το γάλα -ανακατεύουμε στην φωτιά μέχρι να πήξει .
Οταν είναι έτοιμη την αφήνουμε στην λίγο  άκρη να κρυώσει.
Βάζουμε τα 2 φακελάκια ζελατίνα σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
Μετά τα 5 λεπτά παίρνουμε την ζελατίνα και την ρίχνουμε μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια και καλά.


Ρίχνουμε την κρέμα επάνω στα μπισκότα και την στρώνουμε ομοιόμορφα .
Την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να σταθεροποιηθεί καλά.
Ετοιμάζουμε το ζελέ -Βάζουμε 1 ποτήρι καυτό νερό και διαλύουμε την σκόνη ζελέ ανακατεύοντας να διαλυθεί πολύ καλά κι αμέσως μετά προσθέτουμε άλλο ένα ποτήρι κρύο νερό και ξανα ανακατεύουμε.


Βάζουμε το ζελέ προσεχτικά με την βοήθεια της κουτάλας της σούπας επάνω από την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ να παγώσει.Καλή επιτυχία !!!

Μιχαελα Στεφανουδης-Οι χρυσοχέρες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ