Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Τούρτα Μόκα !!!


ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΦΡΑΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΚΑ!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις,
150 γραμμάρια ζάχαρη,
150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
1 φακελάκι ξερή μάγια,
1 κουτάλια της σούπας δυνατό εσπρέσσο, η και στιγμιαίο καφέ

Προθερμασμενο φούρνο 180 βαθμούς.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατεψουν καλά.
Ρίχνουμε.αυγό αλεύρι,αυγό αλεύρι,αυγό αλεύρι δηλαδή εναλλάξ
Ανακατεύουμε την μάγια με λίγο αλεύρι μαζί με τον καφέ και το ρίχνουμε και αυτό.
Τοποθετούμε στο ταψακι στην λαδοκολα πανω και το ψήνουμε για 25 λεπτα ανάλογα τον φούρνο
Επειδή είναι πολύ Αφράτη με προσοχή το βγάζουμε απο την λαδοκολα αφού θα έχει κρυώσει παρα πολύ καλά.
Δηλαδή βρεχουμε λίγο την λαδοκολα σταγόνες νερό και το βγάζουμε το παντεσπανι πολύ πολύ απαλά.
Το κόβουμε η με μαχαίρι καλό,η με κλωστή.

ΚΡΕΜΑ:
200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,
3 κροκους φρέσκων αυγών,
2 κουταλιές της σούπας δυνατό εσπρέσσο, η στιγμιαίο καφέ,
20 γραμμάρια λιωμένη κουβερτουρα.

Χτυπάμε το βούτυρο με την αχνη ζάχαρη,προσθέτουμε τους κροκους και τέλος καφέ,και κουβερτουρα.

ΓΛΑΣΣΟ:
200 γραμμάρια κουβερτουρα,
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
1 κουτάλια καλαμποκελαιο

Ζεσταινουμε την κρέμα.γάλακτος,και την ρίχνουμε στην θρυμματισμένο κουβερτουρα που έχουμε βάλει σε ενα μπολ.
Ανακατεύουμε ρίχνουμε και το λάδι και την αφήνουμε 5 λεπτα ανακατεύοντάς την.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε τον ενα πάτο παντεσπανιου με προσοχή στο ταψακι,ρίχνουμε την κρέμα,ξανά παντεσπανι ,και πανω κρέμα,κλείνουμε με το τρίτο πάτο παντεσπανιου,και ρίχνουμε.πανω το γλασσο!ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ