Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Νηστίσιμα ντονατσάκια με κρέμα πορτοκαλιού!


Έκανα μικρή δόση και μου βγήκαν 11 κομμάτια.


Για τα ντόνατς: 

200γρ αλεύρι
 ένα κουταλάκι ξερή μαγιά 
τρία κουταλάκια ζάχαρη 
μια βανίλια 
δυο κουταλιές ελαιόλαδο ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά 100ml νερό χλιαρό ζυμώνοντας ταυτόχρονα. 
Η ζύμη μας θα κολλάει λίγο στα χέρια λαδώνουμε τον πάτο του μπολ σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Για την κρέμα πορτοκαλιού: 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα εκτός φωτιάς 350ml νερό 100γρ κορν φλάουρ 200γρ ζάχαρη μια βανίλια και ανακατεύουμε. 
Το βάζουμε στη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα ,μόλις αρχίσει να δένει ρίχνουμε 100ml χυμό πορτοκάλι χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. 
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ένα κουταλάκι μαργαρίνης. 
Η κρεμά θα περισσέψει και τρώγεται άνετα με κουταλι😋
Κόβουμε μπαλάκια από τη ζύμη μας τηγανίζουμε χαράζουμε με μαχαίρι στη μέση οριζόντια με ένα κουταλάκι τα γεμίζουμε με την κρέμα και τα πασπαλίζουμε με άχνη !!


Ζουζουνιες .Eva Triantafilidou