Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Χοιρινό λεμονάτο με πορτοκάλι και μανιτάρια !!!


Υλικά!!

1 κιλό κρέας χοιρινό από λαιμό κομμένο σε κύβους
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια
1 πορτοκάλι
2 λεμόνια
λίγο κρασί για το σβήσιμο
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ!
Αλάτι, ρίγανη, πιπέρι,, λάδι για το τσιγάρισμα!!

Εκτέλεση

Βάζω σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα, Μόλις φύγουν τα υγρά του το σβήνω με λίγο ξύδι,μετά ρίχνω το λάδι κόβω τα δυο κρεμμύδια,το σκόρδο,κόβω φέτες τα καρότα ρίχνω τα μανιτάρια!!
Τσιγαρίζω σβήνω κρασί ότι έχω , σε 3 λεπτά ξανά σβήνω με ένα πορτοκάλι αν δεν έχουν πολύ χυμό μέσα στύβω δυο,ρίχνω αλάτι πιπέρι ρίγανη!!
Ρίχνω νερό και σκεπάζω .
Τέλος όταν είναι έτοιμο,διαλύω δύο καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ και τις ανακατεύω με χυμό από δυο λεμόνια,ρίχνω μέσα δεν ανακατεύω κουνάω την κατσαρόλα και πήζει κατεύθυναν σβήνω και σερβίρω με ρύζι η πατάτες τηγανητές!!


Sofia Kasapidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ