Υλικά
500 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
ξύσμα από 1 ολόκληρο πορτοκάλι
1 φακ.ξερή μαγιά
2 κ.σούπας κακάο
2 κ.γλυκού κανέλα
1/2 κ.γλυκού γαρίφαλο
1/2 κ γλυκού αλάτι
1/2 κούπα .καρύδι χονδροκοπανισμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 ξυλάκι κανέλα
σταγόνες από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε το λάδι τον χυμό πορτοκαλιού,την μαγιά το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι.
Χτυπάμε με το σύρμα για 3 λεπτά
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ,ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ωραία ζύμη,.σκεπάζουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη μας.
Παίρνουμε το 1/3 από την ζύμη μας και το τοποθετούμε σε μπολ και προσθέτουμε το κακάο,την κανέλα,το γαρίφαλο το καρύδι,ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά!!
Αλείφουμε τον πάγκο μας με λίγο αλεύρι η με λίγο λάδι στρώνουμε την άσπρη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο.
Πλάθουμε μπαστούνια από τη μαύρη ζύμη και την ,τοποθετούμε στην άκρη της ζύμης το μπαστούνι και τυλίγουμε.
Κόβουμε το ρολό σε μικρά ρολάκια σε μέγεθος ενός δαχτύλου.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και πάνω σε λαδόκολλα!!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 10 λεπτά.
Σιροπιάζομαι βάζοντας λίγα λίγα μέσα στο σιρόπι,
Κρύα ροξάκια καυτό σιρόπι, τουλάχιστον 5 λεπτά μέσα !!!
Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ