Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Τούρτα Τιραμισού !!!


Για το παντεσπάνι
130 γραμ. φρέσκο γάλα
1 κ.γλ χυμό λεμόνι
150 γραμ. Βιτάμ
200 γραμ. ζάχαρη
3 αυγά σε θερμ. δωμ.
3 βανίλιες ή 1 κ.γλ υγρή βανίλια
1 κ.γλ στιγμιαίο καφέ (σκόνη)
3 κ.σ κονιάκ
2 πρέζες σόδα μαγειρικής
250 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι καφέ
1 ποτήρι ζεστό νερό
3 κουταλάκια νες καφέ
2 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές λικέρ καφέ ή κονιάκ

Για την κρέμα τιραμισού
350 γραμ. τυρί κρεμα σε θερμ. δωμ.
1/2 ζαχαρούχο
1 φακ. Garni
150 gr γάλα φρέσκο
2 κουταλιές λικέρ καφέ ή κονιάκ

σοκολάτα σε τρίμματα και λίγο κακάο για το σερβίρισμα

Βάζουμε το γάλα σε μπολ και ρίχνουμε το λεμόνι. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα, λίγα λεπτά πριν το ρίξουμε στο μείγμα για το παντεσπάνι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

Στο μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ να αφρατέψει για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ για 2-3 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να κρεμώσει το μείγμα.
ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα , κάθε φορά να τα πίνει το μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο αυγό. Προσθέτουμε και τις βανίλιες.

Διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ στο κονιάκ και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με το γάλα. Ξεκινάμε πάντα με αλεύρι και τελειώνουμε με αλεύρι σε 3 διαδοχικές δόσεις με αλεύρι-γάλα.

Ισομοιράζουμε το μείγμα σε δυο ταψάκια 22x30...Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 20 λεπτά περίπου, στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C.

Μόλις βγάλουμε τα παντεσπάνια τα αφήνουμε να κρυώσουν..

Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με την Garni, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε και το λικέρ καφέ και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό...
Βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει...

Στήσιμο...
Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι σε έναν δίσκο, τον σιροπιάζομαι και από τις 2 μεριές.
Ρίχνουμε την μισή κρέμα και από πάνω τα τρίμματα σοκολάτας.
Τοποθετούμε και το άλλο παντεσπάνι που το έχουμε σιροπιάσει και αυτό από τις δύο μεριές. Τελειώνουμε με την κρέμα, τρίμματα σοκολάτας και πασπαλίζουμε με κακάο.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν την κόψουμε.
Το ιδανικό είναι να μείνει όλη την νύχτα .

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ