Παντεσπάνι
1φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1μπεικιν
2 βανίλιες
3 κουταλιές της σούπας νερό
4 κουταλιές της σούπας κακάο
5 αυγά
Λίγο αλάτι
Γεύσεις από κρέμες
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
1 φακελάκι κρέμα γκαρνί ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
Σιρόπι για το παντεσπάνι
1 φλιτζάνι νερό
4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά και λίγο κονιάκ
4 κουταλάκια του γλυκού κακάο
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΚΑΝΑΖ
2 κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κρέμα γάλακτος 200ml
Διακόσμηση με πουράκια σοκολάτας
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Αφού χτυπήσουμε το ασπράδια των αυγών με την ζάχαρη να αφρατέψουν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το παντεσπάνι .
Και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά .
Μόλις ψηθεί και κρυώσει καλά το χωρίζουμε στα δύο και το σιροπιάζομαι .
Ετοιμάζουμε τις κρέμες βάση των οδηγιών στη συσκευασία .
Στρώνουμε ανάμεσα στο παντεσπάνι και το καλύπτουμε και από πάνω .
Ετοιμάζουμε την σοκολάτα γκανάζ και την ρίχνουμε από πάνω .
Γαρνίρομαι όπως μας αρέσει .
Σημείωση τις κρέμες τις βάζουμε ανάλογα με τα γούστα μας μπορούμε να την κάνουμε και γεύση βανίλια .
Byron Ioanna Tasomhnopoulos"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ