Υλικά
1 κούπα λάδι
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
3. Κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
2 ξυλάκια κανέλας
5 γαρύφαλλα
Μισή κούπα σταφίδες
Μισή κούπα αμύγδαλα
Κανέλα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Βράζουμε την ζάχαρη το νερό το χυμό πορτοκαλιού τα ξυλάκια κανέλας τα γαρύφαλλα τα βράσουν 3~4 λεπτά
στο τέλος το ξύσμα πορτοκαλιών
Σε μια άλλη κατσαρόλα
Βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι
μέχρι να πάρει χρώμα ρίχνομαι
σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις σταφίδες ανακατεύουμε και Ρίχνουμε σε φόρμα που έχουμε πασπαλίσει με κανέλα!!
Erasmia Karamintziou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ