Υλικά
150 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. ζάχαρη μαύρη
50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. νιφάδες βρώμης
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βρώμη και τέλος τη σοκολάτα και το καρύδι. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια μαρίζ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C.
Παίρνουμε με το σκουπ του παγωτού λίγο από το ζυμάρι και το πλάθουμε δίνοντάς του, το σχήμα που έχουν τα cookies.
Τα βάζουμε ένα-ένα στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά.
Η δοσολογία βγάζει 15 κομμάτια.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ