Υλικά
1 σουπιά κομμένη
ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
2 με 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
λίγα μανιτάρια
1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι πιπέρι μαϊντανό
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί και το κρεμμύδι φρέσκο και ξερό και την κομμένη σουπιά και σοτάρουμε .
Σβήνουμε με το κρασί .
Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη τα μανιτάρια την ντομάτα και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό.
Προσθέτουμε και λίγο πιπέρι.
Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει η σουπιά.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και αλάτι και τον μαϊντανό .
*Αν θέλετε προσθέστε και λίγους κόκκους μπαχάρι.
Επίσης μπορούμε να μαγειρέψουμε την σουπιά ολόκληρη και να την κόψουμε μετά.
Νεράκι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λίγο ζεστό πάντα .
Kiki Maltezaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ