Υλικά:
Για το κέικ:
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό
1 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι αρωματικό καφέ, κρύο
1/2 φλιτζάνι γάλα
Για το frosting:
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό
4 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 1/2 φλιτζάνι μίνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Τούρτα με σοκολάτα και frosting βανίλια
Μπισκότα τύπου οreo.....
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κύπελλο μέτρησης, ανακατεύουμε τον κρύο καφέ και το γάλα. Το αφήνουμε στην άκρη.
Με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, έως ότου το μείγμα γίνει λείο. Χτυπάμε μέσα τα αυγά, ένα κάθε φορά. Σιγά-σιγά προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά εναλλάξ με το μείγμα καφέ και γάλακτος (περίπου 3 προσθήκες για το καθένα).
Ρίχνουμε το μείγμα σε δύο έτοιμα στρογγυλά ταψιά (25 εκατοστών το καθένα, στρωμένα με λαδόκολλα, βουτυρωμένα και αλευρωμένα). Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα βγάλουμε από τα ταψιά. Τα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν τελείως πριν απλώσουμε το frosting.
Για το frosting, χτυπάμε το βούτυρο για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξει σε χρώμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την βανίλια και το γάλα. Χτυπάμε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει λείο.
Για να συναρμολογήσουμε την τούρτα, βάζουμε ένα στρώμα κέικ σε μία πιατέλα. Απλώνουμε στην κορυφή του κέικ 1/4 του frosting, απλώνοντας ομοιόμορφα. Ρίχνουμε από πάνω περίπου 1/2 φλιτζάνι μίνι σταγόνες. Προσθέτουμε το δεύτερο στρώμα κέικ. Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα του frosting γύρω από τις πλευρές του κέικ και την κορυφή. Αυτό είναι το τραγανό στρώμα. Το αφήνουμε να σκληρύνει για 15 λεπτά (ή στο ψυγείο). Απλώνουμε από πάνω άλλη μία στρώση frosting βαζουμε τα μισκοτα στο multi κ τα ριχνουμε ακανόνιστα κ ειναι έτοιμη.
Ντένια Σύλλα -Οι χρυσοχερες -ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ