Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο !!!




Εύκολο καθημερινό φαγάκι που αγαπούν μικροί μεγάλοι !!!

Υλικά 4-6 μερίδες

500 γραμ κιμά
1/2 φλ.τσαγιού ρύζι Καρολίνα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοτριμμένα
3/4 φλ τσαγιού ελαιόλαδο
1  ματσάκι μικρό άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο μικρό ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα χοντρές ροδέλες
αλάτι-πιπέρι
λίγο αλεύρι
1 αβγό

Αβγολέμονιο

1 κουτ κοφτή σούπας  αλεύρι
1 ή 2 αβγά
λεμόνι χυμό φρέσκο




Τι κάνουμε
Ρίχνουμε σε μπολ τον κιμά προσθέτουμε το ρύζι τα κρεμμύδια το αβγό τα αρωματικά και 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μείγμα ώσπου να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Πλάθεται μικρά μπαλάκια τα αλευρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε σε μία κατσαρόλα 7 φλ.νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο προσθέστε και τα καρότα και αφήστε το να βράσει σε δυνατή φωτιά.



Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια .
Χαμηλώνετε την φωτιά σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά .
Στον χρόνο αυτόν μαγειρέματος προσθέστε 3 κουταλιές σούπας ρύζι μέσα στο φαγητό και μαγειρέψτε για άλλα 15 με 20 λεπτά.




Στο μεταξύ ετοιμάζετε το αβγολέμονο βάζοντας χυμό λεμονιών αβγό ή αβγά και την κουταλιά αλεύρι στο μούλτι .
Χτυπήστε τα καλά και άφοβα ρίξτε το μέσα στην σούπα κουνώντας λίγο την κατσαρόλα πέρα δώθε δεν κόβει ΠΟΤΕ !
Τα γιουβαρλάκια τρώγονται ζεστά πασπαλισμένα προαιρετικά με ψιλοκομμένο άνηθο ή φυλλαράκια δυόσμου.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

* Eγώ τρίβω και 1 καρότο μέσα στο μείγμα του κιμά και ζυμώνω .