Παραδοσιακή Ανατολίτικη συνταγή με απαλή, πεντανόστιμη κρέμα και κανταΐφι!!!
Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά
500γρ κανταΐφι
400γρ ανθότυρο
150 γρ βούτυρο αγελάδας λιωμένο
50γρμ βούτυρο για το ταψί
Σιρόπι
300γρ ζάχαρη
200γρ νερό
Μισό λεμόνι χυμό
1βανίλια
Βράζουμε το σιρόπι 3 λεπτά όταν αρχίσει να βράζει.
Κόβουμε με ψαλίδι το κανταΐφι και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύομαι να βραχεί όλο το κανταΐφι με το βούτυρο.
Ταψί 30 εκ. βάζουμε το μισό κανταΐφι πατώντας να στρώσει.
Βάζουμε το τυρί και το άλλο μισό κανταΐφι πατώντας πάλι ρίχνομαι ελάχιστο λιωμένο βούτυρο
Προθερμαίνομαι τον φούρνο στους160βαθμούς και ψήνομαι περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει βγάζουμε ρίχνομαι το κρύο σιρόπι !!!
Σερβίρουμε με παγωτό και γλυκό βύσσινο !!!!
Giwrgos-Giwta Godzamanis"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ