Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Μαρμελάδα βερίκοκο !!!!



2η δόση... Δεν την χορταίνομαι  !!! Μαρμελάδα βερίκοκο...❣❣❣


Υλικά
2,5 κιλά βερίκοκα χωρίς κουκούτσια
1800 γρ. Ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι ( αν δεν είναι πολύ ζουμερό θα βάλουμε 1 ολόκληρο)

Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και βγάζουμε τα κουκούτσια τους.
Τα κόβουμε κομματάκια και τα πολτοποιούμαι λίγα λίγα στο μπλέντερ.
Αν δυσκολευτούμε προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Ρίχνουμε τον πολτό που έχουμε σε μια κατσαρόλα, την ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου.
Στο τελευταίο 10λεπτο θα ρίξουμε και τον χυμό λεμονιού.
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.
 Όταν πάρουμε λίγη ποσότητα την βάλουμε σε ένα πιατάκι και γυρνώντας το πιατάκι θα πέφτει αργά σαν δάκρυ.
Εν τω μεταξύ αποστειρώνουμε τα βαζάκια μας βάζοντας τα στον φούρνο σε μια πετσέτα ανοιχτά μαζί με τα καπάκια τους στους 100° C για 20 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστεί η μαρμελάδα μας παίρνουμε τα βαζάκια μας απευθείας από τον φούρνο όπως είναι ζεστά και ρίχνουμε την καυτή μαρμελάδα μέχρι πάνω.
Κλείνουμε τα καπάκια, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσουν.
Τα αποθηκεύουμε στο ντουλάπι μέχρι να τα ανοίξουμε, μετά θέλουν ψυγείο.

 Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-οι χρυσοχέρες -ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ