Υλικά και Συνταγή
Βάζω σε λεκάνη με το μάτι γύρω στα 400 γρ.
Κάνω λακούβα στη μέση και βάζω ένα φακελάκι μαγιά σε σκόνη και ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Τα ανακατεύω.
Προσθέτω λίγο λάδι και μία κούπα χλιαρό νερό.
Ανακατεύω και συνεχίζω να ρίχνω λίγο λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζω και αφήνω στην άκρη να φουσκώσει.
Κόβω 6-7 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες και τα τσιγαρίζω σε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνω και ένα κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη και συνεχίζω μέχρι να καραμελώσουν.
Λίγο πριν τα κατεβάσω από τη φωτιά ρίχνω μία κουταλιά μπαλσάμικο με μέλι.
Λαδώνω καλά το ταψί μου και στρώνω την ζύμη μου.
Από πάνω βάζω τα καραμελωμένα κρεμμύδια μου.
Συνεχίζω με φέτες ντομάτας.
Βάζω λίγο αλάτι και ρίγανη στην κάθε φέτα ντομάτας.
Ρίχνω λίγο λάδι από πάνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους180" γύρω στα 25'.
Δε θέλει πολλή ώρα για να μην σκληρύνει το ζυμάρι μας.
Όποιος θέλει βάζει πιο πολύ αλεύρι να την κάνει πιο αφράτη την λαδένια του! 😉😋😋😋
Έλλη Τριανταφύλλου