Υλικά
1 ποτήρι του νερού ρύζι -χρησιμοποίησα αρωματικό εξωτικό ρύζι Μπασμάτι
3 ποτήρια νερό
λίγο ελαιόλαδο
1 κύβο βιολογικό
Σάλτσα
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο στον τρίφτη
ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
λίγο κουρκουμά
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ντομάτας
Τι κάνουμε
Βάζουμε σε κατσαρολίτσα λίγο λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το ρύζι σοτάροντάς το για λίγα λεπτά .
Αμέσως μετά προσθέτουμε το νερό τον κύβο μέτρια η φωτιά και ώσπου να τελειώσει το νερό έχει βράσει και το ρύζι μας , αναλογίες είναι ακριβώς.
Σάλτσα
Σε ένα μπολ τρίβω τις ντομάτες το κρεμμύδι το σκόρδο και προσθέτω και την κουταλιά πελτέ ντομάτας .
Τα ανακατεύω και τα αφήνω στην άκρη.
Βάζω λίγο λάδι σε κατσαρολίτσα να ζεσταθεί και ρίχνω μέσα το μείγμα ντομάτας από το μπολ.
Σοτάρω για 5 λεπτά και προσθέτω τον κύβο το αλατοπίπερο την ζάχαρη τον κουρκουμά την δάφνη και τον κύβο .
Προσθέτω λίγο νεράκι και την βράζω μέχρι να ψηθεί και να δέσει η σάλτσα .
Σερβίρω βάζοντας το ρύζι σε μπολάκια τα αναποδογυρίζω στο πιάτο για σχεδιάκι βάζω σάλτσα από πάνω και ..καλή όρεξη !!! Νοστιμότατο !!!
* Αυτήν την σάλτσα ντομάτας την χρησιμοποιούμε και για μακαρόνια ,πουρέ ,πατάτες τηγανητές κ.α.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ