Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Γεμιστά Θεικά !!!


Λένε ότι κάνω τα ωραιότερα γεμιστά -μελάτα και πολύ νόστιμα σε χρόνο μηδέν !!!! Τα μυστικά τους είναι μπόλικο κρεμμύδι και λαδάκι ,το μέτρημα με το κουτάλι στο ρύζι και οι πατάτες οπως σας τις λέω .Δοκιμάστε τα ακριβώς και θα δείτε γεύση !!!!


Υλικά για 17 τεμάχια
ντομάτες
πιπεριές
πατάτες
17 κουταλιές κοφτές ρύζι Καρολίνα
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μικρό φύλλα δυόσμο φρέσκο ή 2 κουταλιές της σούπας ξερό
10 κλωνιά μαϊντανό
Αλάτι -πιπέρι
ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας
ελαιόλαδο -στο μόνο φαγητό που βάζω μπόλικο .





Τι κάνω
Πλένω ντομάτες και πιπεριές.
Ανοίγω τις ντομάτες και κρατώ την ψίχα τους σε μπολ και τις τοποθετώ στο ταψί στην σειρά.
Κόβω το κοτσάνι αν έχουν από τις πιπεριές και ανοίγω σε καπάκι.
Τις τοποθετώ κι αυτές στο ταψί.
Βάζω τον τρίφτη μέσα στο μπολ με τις ντομάτες και τις τρίβω από το χοντρό μέρος.
Συνεχίζω με τα κρεμμύδια εκεί μέσα στο μπολ και τα σκόρδα -τα τρίβω.
Προσθέτω 17 κουταλιές κοφτές -όσα δηλαδή είναι τα γεμιστά-ρύζι Καρολίνα ΜΟΝΟ .
Προσθέτω τον δυόσμο τον μαϊντανό ψιλοκομμένα και τα δύο το αλατοπίπερο και την ζάχαρη.
Προσθέτω μπορώ να πω 1 κούπα του τσαγιού λάδι -ναι τόσο δεν είναι πολύ το ρουφάνε και το θέλουν για να γίνουν μελάτα .
Ανακατεύω πολύ καλά μ ένα κουτάλι και την αφήνω για 10 λεπτάκια να πάρει  από τις γεύσεις .
Τα γεμίζω ολα και σε λίγη γέμιση που θα περισσέψει στο μπολ κόβω τις πατάτες κυδωνάτες.
Ρίχνω λίγο λάδι από πάνω -λίγο οχι πολύ -αλάτι πιπέρι και ανακατεύω -έτσι οι πατάτες δεν γίνονται ξερές αλλά μελωμένες.


Τις βάζω πάντα όλες μαζί σε μια γωνιά του ταψιού και ρίχνω από πάνω σε όλα τα γεμιστά λίγη γαλέτα -τριμμένη φρυγανιά -αν δεν έχω παίρνω 2 φρυγανιές και τις τρίβω πάνω από το ταψί μεταξύ τους το ίδιο είναι -ρίχνω προαιρετικά και λίγη γραβιέρα τριμμένη αν υπάρχει - και ψήνω 200 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο -χρόνος ανάλογα τον φούρνο σας .
Θέλουμε και να ψηθούν και να ροδοκοκκινίσουν οι πατατούλες .




 Σερβίρουμε με φέτα και φρέσκο ψωμάκι !

Το μυστικό τους είναι οταν ετοιμάζουμε την γέμιση και την ανακατέψουμε στο τέλος να την δούμε να μην είναι στεγνή αλλά μελάτη να έχει λαδάκι επίσης νερό καθόλου !!
Μπορείτε να γεμίσετε και κολοκυθάκια και μελιτζάνες .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ