Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Στιφάδο !!!!



Στιφάδο είχε σήμερα το < μενού > νόστιμο και μυρωδάτο!!

Τα υλικά
1 κιλό μοσχάρι, ότι κομμάτι σας αρέσει, εγώ έβαλα κιλότο,
1 κιλό κρεμμυδάκια,
μερικές πατατουλες,
5 σκελίδες σκόρδο,
αλάτι πιπέρι,
1 φύλλο δάφνη,
2 μπαχάρια,
ξύλο κανέλας,
ενα κλωναράκι ροζμαρι,
3- 4 γαρύφαλλα,
ένα ποτήρι κρασιού κρασί μαυροδάφνη,
2 κουτ σούπας ξύδι,
1 μεγάλη κούπα ελαιόλαδο.
1 κουτ σούπας ντοματοπελτε.


Τσιγαρίζω το μοσχάρι με το λάδι και σβήνω με το κρασί.
Καθαρίζω πλένω και βράζω τα κρεμμύδια ( δεν τα περνάω από το τηγάνι πια για να μην γίνεται πολύ βαρύ το φαγητό)
Όταν ψηθεί το κρέας το αφαιρώ από την κατσαρόλα και αφού έχω βράσει τα κρεμμύδια γύρω στο τέταρτο τα τοποθετώ μαζί με το σκόρδο τις πατατούλες και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Διαλύω σε λίγο νερό τον ντοματοπελτέ ,βάζω κι αυτόν και προσθέτω το ανάλογο νερό ψήνω για μισή ώρα περίπου σείοντας την κατσαρόλα.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα τοποθετώ το κρέας από πάνω να πάρει όλο μαζί μια δυο βράσεις.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

Δέσποινα Ρέ-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ