Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Συκώτι με απίστευτη γεύση !!!





 Ο καλύτερος μεζές για την παρέα με παγωμένη μπύρα ή κρασάκι !!!
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε !!Συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια να γλείφεις και το πιάτο !!
Οι πατατούλες ήταν φρέσκες γι αυτό μου διαλύσανε λίγο αλλά η νοστιμιά παρέμεινε !!!


Υλικά

    ελαιόλαδο 1/4 κούπας τσαγιού
    2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
    2  δαφνόφυλλα
    500 γρμ. συκώτι μοσχαρίσιο
     αλεύρι
    1/2 φλ. κρασί-έβαλα ότι είχα εκτός από γλυκό
    λίγο  θυμάρι
    λίγο μαϊντανό
    αλάτι πιπέρι.




Εκτέλεση
Το συκώτι κομμένο σε μπουκιές μεγάλες
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε τηγάνι  και αφήνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να γίνουν διάφανα, χωρίς να αρπάξουν ή να αλλάξουν χρώμα .
Τα αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα.
Τα αφήνουμε για περίπου 10΄ να ξανθίσουν και να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε σε πιατάκι.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι .






Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το συκώτι και το τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό αλεύρι. Ροδίζουμε το συκώτι στο ελαιόλαδο.
Πρέπει  να πάρει χρώμα γύρω γύρω.
Αμέσως προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρουμε για  ανακατεύοντας για 1 λεπτό...
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το θυμάρι.
Σβήνουμε με το κρασί και με 1 φλιτζ.του καφέ νερό αφήνουμε να εξατμιστoύν σχεδόν όλα τα υγρά και να μείνει το συκώτι με το λάδι του.
Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό !!ΤΕΛΕΙΟΟΟ !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ