Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Πίτσα με ζυμαράκι με sprite !!!




Η πίτσα εγινε πολύ νόστιμη πολύ ωραία σε εμφάνιση και με τον τρόπο που αγοράζω τα υλικά πολύ πολύ οικονομική .


Υλικά ζύμης για ταψάκι μεσαίο

500 γραμ αλεύρι φαρίν απ
1 σπράιτ
λίγο αλάτι

Σάλτσα
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας κύκνο βάζω εγώ
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού βασιλικό ξερό
1/2 κουταλιές  του γλυκού ζάχαρη
λίγο αλάτι
5 κουταλιές σούπας νερό
Όλα αυτά τα βάζω στο μπρίκι του καφέ ,τα ανακατεύω καλά τα αφήνω να πάρουν λίγες βράσεις κι έτοιμη η σάλτσα.



Για επάνω
Ζήτησα 2  κούπες μοτσαρέλα τριμμένη  η οποία στοίχισε μόνο  1.80 ευρώ ,επίσης ζήτησα κομμάτια που περισσεύουν αλλαντικά και έχουν όλα τα σούπερ μάρκετ και στοίχισαν 1.06 ευρώ .


Αγόρασα και 4 φέτες μπέικον 0.80 λεπτά έβαλα και 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε ροδέλες και τέλος επειδή μου αρέσει πάρα πολύ η γεύση ψημένη έβαλα και 1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο.
Εσείς μπορείτε να προσθέσετε ότι σας αρέσει πχ μανιτάρια λουκάνικα κτλ



Βάζουμε το αλεύρι στο μπολ και το αλάτι ,ανακατεύουμε και λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε την σπράιτ.
Με το μάτι καταλαβαίνουμε πότε είναι έτοιμη η ζύμη -πρέπει να δούμε ότι πλάθεται .
Μπορούμε να βάλουμε αν θέλουμε πρώτα την σπράιτ και να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας και να σταματήσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα ζύμης.




Λαδώνουμε καλά το ταψάκι μας -καλό θα είναι να είναι αντικολλητικό και το μέγεθος να το υπολογίσετε να είναι λεπτό το ζυμάρι μέσα γιατί φουσκώνει στο ψήσιμο.
Με τα δάχτυλα αφού το στρώσουμε κάνουμε λακούβες .
Απλώνουμε με τα χέρια την ζύμη να γεμίσει το ταψάκι μας με λίγο πιο ψηλά γύρω γύρω τα τοιχώματα .
Έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα και την ρίχνουμε από πάνω και μένα κουτάλι την απλώνουμε να πάει παντού.
Αμέσως μετά γεμίζουμε όλη την επιφάνεια με το ζαμπόν ..εγώ έβαλα γαλοπούλα βραστή που έτυχε να είναι όλα τα κομμάτια από το σούπερ μάρκετ .
Από πάνω ρίχνω την μοτσαρέλα και  κόβω με τα χέρια το μπέικον σε κομματάκια και το βάζω παντού.
Τέλος βάζω λεπτοκομμένη πιπεριά και το λεπτοκομμένο κρεμμυδάκι.

 







Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς  για 20 περίπου λεπτά -ο χρόνος ψησίματος ανάλογα τον φούρνο σας .
Ετοιμη και καλοφάγωτη !!


Το κολπάκι με το ζυμαράκι το είδα από φίλη χρυσοχέρα Eleni Aidini
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ