Εποχή των καρυδιών! Ας κάνουμε σαραγλί!😍
Υλικά
1πακέτο φύλο Βηρυτού
3 κ.σουπ.βούτυρο
1φλ.τσ.σπορέλαιο
Μισό κιλό καρύδι
1 κ.γλ.κανέλα
Μισό κ.γλ.γαρυφ.
1 κ.σουπ.ζάχαρη
2 κ.σ.σουσάμι καβουρδισμένο
2κ.σουπ φρυγανιά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε...
Στρώνουμε 2 φύλλα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα με βούτυρο..πασπαλίζουμε καρύδι..τυλίγουμε σε μια λεπτή βέργα..σουρώνουμε και το βάζουμε στο ταψι
Αλείφουμε από πάνω με το σπορέλαιο και ψήνουμε στους 150 βαθμούς περίπου 1 ώρα..
Καυτό ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
ΣΙΡΟΠΙ.
2ποτηρια ζάχαρη
Ενάμιση ποτ.νερό
Μισό ποτ.μέλι
Λίγο λεμόνι
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι 5 λεπτά και όταν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το μέλι.
Ρουλα Λυρου"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ