Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Εκμέκ κανταίφι Πολίτικο !!




Συνταγή
1\2 Καντάφι
300 γραμμάρια αμύγδαλα που τα καραμελώνουμε
150 γραμμάρια βούτυρο καλό( μαγειρικής)
Κρέμα
Εγώ φτιάχνω την κρέμα πατισερί άλλος μπορεί να πάρει τα φακελάκια ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλιας
Σιρόπι
600 γραμμάρια ζάχαρη
500 γραμμάρια νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
το χυμό από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
2 φακελάκια γκαρνι για την σαντιγί!!!
Εκτέλεση
Ψήνουμε το κανταΐφι αφού πρώτα  το χτενίζουμε στους 160 βαθμούς και ρίχνοντας του από πάνω το βούτυρο μέχρι να ροδίσει επάνω κάτω!!
Όταν κρυώσει ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι ζεστό κατόπιν λίγο από το αμύγδαλο το καβουρδισμένο την κρέμα και την σαντιγί και τέλος όλο το αμύγδαλο καβουρδισμένο!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!

Aristi Georgousi Kiriakopoulou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ