ΖΥΜΗ ΑΤΣΜΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ!
Πώς να αντισταθεί κανείς? Ότι πιο λαχταριστό και νόστιμο!!!
Έκανα την μισή δόση από την κλασική συνταγή!
Υλικά
(300ml γάλα,
150ml ηλιέλαιο,
1 φακελάκι ξηρή μαγιά,
1ασπραδι αυγού ,
ένας κρόκος για να τα αλείψουμε,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
600 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ολα τα υλικά μαζί ζύμωμα και αφήνουμε την ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει ,ξανά ζύμωμα και μετα πλάθουμε ,
Τα γέμισα με φέτα, γκούντα και λουκάνικο)
Ψήσιμο με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά ,για το σχήμα ..κόβουμε τετράγωνες λουρίδες τις χαράσσουμε στην άκρη σε πιο λεπτές και στο τετράγωνο που έχουμε αφήσει βάζουμε την γέμιση κι όπως τυλίγουμε έρχονται οι στενές λωρίδες από πάνω και βγαίνει το σχέδιο .
Georgia Bratou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".