Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Μπισκότα μανταρίνι !!!

Εγγυημένα από τα πιο νόστιμα και μυρωδάτα μπισκότα που έχετε δοκιμάσει!!!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
(Ίσως και λίγο περισσότερο)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κούπα χυμό μανταρίνι
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
150 γρ βούτυρο
2 αυγά
100γρ Ζάχαρη
10γρ φουντούκια στο μπλέντερ (Όχι τελείως σκόνη)
1 σφηνάκι λικέρ μανταρίνι (αν έχουμε)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν αφράτα.
Προσθέτουμε το χυμό μανταρίνι, το λικέρ, το ξύσμα και το μπέικιν μαζί με 4 κουταλιές από το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί να ενωθούν.
Ρίχνουμε τα φουντούκια και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι, ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι.
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, τυλίγουμε σε μεμβράνη και βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε τα μπισκότα ή ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ και τα ψήνουμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο στους 180 βαθμούς για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

 Vasia Zaglara‎"οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ