Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Σάμαλι Πολίτικο αρωματικό !!!



Υλικά
μισό κιλό σιμιγδάλι ψιλό,
μισό κιλό σιμιγδάλι χοντρό,
διακόσια γιαούρτι στραγγιστό,
δύο νεροπότηρα ζάχαρη,
δυόμιση νεροπότηρο χλιαρό νερό,
ένα κουτ γλυκού  μαστίχα,
δυο βανίλιες,
δύο φακ μπέικιν,
ενα κγ αλεύρι μπλε.

Θρυμματίζουμε μαστίχα με ένα κουτ.γλυκού  ζάχαρη και ένα κουτ.γλυκού αλεύρι.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη με σιμιγδάλι ψιλό και σιμιγδάλι χοντρό και βανίλιες και μαστίχα και μπέικιν.
Ρίχνουμε το γιαούρτι πάνω από το μπέικιν και σιγά σιγά το χλιαρό νερό πάνω από το γιαούρτι.
Το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει.
Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα στην αρχή μέχρι να ρίξουμε όλο το νερό, ίσα να διαλυθεί το γιαούρτι και το μπέικιν.
Λάδωμα το ταψί και ψήσιμο ένα εικοσάλεπτο περίπου στους 180 μέχρι να πάρει ένα χρυσάφι χρώμα και το γλυκό να αποκτήσει σώμα, το βγάζω, το χαράζω και ξαναψήνω άλλο ένα μισάωρο περίπου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζω και το σιρόπι.
Ένα κιλό ζάχαρη, τρία νεροπότηρα νερό και φλούδα από ένα πορτοκάλι.
Σιρόπιασμα και τα δυο ζεστά.
Καλή επιτυχία!


Maria Kapodistria‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".