Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Σοκολατίνα πάστες !!!



ΥΛΙΚΑ
8 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
24 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη
16 κουταλιές σούπας αλεύρι
8 κουταλιές σούπας κακάο
1 μπέικιν που το ανακατεύουμε με το αλεύρι και το κακάο.

Οι κρέμες τώρα
2 μόρφατ
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο

Και η σοκολάτα
200 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ κουβερτούρα

Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουτ.σούπας νες καφέ
1 κουτ.σούπας κακάο



Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και ρίχνουμε αλεύρι με όλα μέσα δηλαδή κακάο και μπέικιν ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30 λεπτά..θα το δείτε..θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα κάνουμε το σιρόπι να ναι χλιαρό.
Η σοκολάτα .
Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε..το Ρίχνουμε χλιαρό πάνω στο γλυκό μας...τα δουλεύουμε όλα κρύα.
Στήνουμε το γλυκό μας .κόβουμε το παντεσπάνι σιρόπι σαντιγί σκεπάζουμε σιρόπι σαντιγί και από πάνω η σοκολάτα
Αφού μείνει στο ψυγείο μια ώρα...ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ !!

Θεοδοσία Χαλαβατζή -οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ