Για την καρυδόπιτα
2 ποτήρια νερού καρύδια χοντροτριμμένα
1και μισό ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη
8 αυγ2 κγ μπέικιν
2 κοφτές κσ κανέλα
1και μισό ποτήρι κρασιού κονιάκ
Για το σιρόπι.
1μιση ποτήρι νερού ζάχαρη
1μιση ποτήρι νερού νερό
Λίγο χυμό λεμονιού
1 στικ κανέλας
Για την κρέμα. 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου ( αυτή που βράζουμε )
6 μισή κούπες γάλα
5 κσ ζάχαρη
Για την Γκανάζ
400 γρ κουβερτούρα
Μία κρέμα γάλακτος. 330 γρ
Μία κουταλιά μέλι
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ για αρκετή ώρα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν .
Στο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε όλα τα υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Παίρνουμε λίγο λίγο την μαρέγκα και την προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα πολύ απαλά για να μην χάσουμε από τον όγκο της μαρέγκας .
Τοποθετούμε σε ένα μεσαίο ταψί που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε για μια ώρα στους 180 βαθμούς.
Για το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει να κοχλάσει. Σιροπιάζομαι με κρύο γλυκό και ζεστό σιρόπι
Για την κρέμα.
Κρατάμε λίγο γάλα και διαλύουμε σε αυτό τις κρέμες .
Το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν ανακατεύοντας.
Όταν πάρει βράσει ρίχνουμε το μείγμα με τις κρέμες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει . Αφήνουμε να κρυωσει και στρώνουμε πανω από την καρυδόπιτα.
Για την Γκανάζ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μόλις ξεκινήσει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει η κουβερτούρα .
Όταν κρυωσει λίγο η Γκανάζ στρωνουμε πανω από την κρέμα .
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει η κρέμα .
Βούλα Μπακούρη"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
MAGEIRIKH KAI SYNTAGES