Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Χαλβάς κλασικός !!




Κλασικός Σιμιγδαλένιος χαλβάς

ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
3 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. νερό
2 ξυλάκια κανέλας
κανέλα σε σκόνη, για πασπάλισμα και καρύδι τριμμένο.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει, γιατί ο χαλβάς θα μυρίζει έντονα.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Παράλληλα βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, το νερό και τις κανέλες.
Οταν καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι, ανακατεύοντας προσεκτικά γιατί πιτσιλάει και καίει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς να κοχλάσει και να σωθούν τα υγρά.
Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αδειάζουμε σε φόρμα.
Αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα, γαρνίρομαι με τους ξηρούς καρπούς και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Vasia Zaglara‎-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ