Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Ντόναντς !!!


 🍩____ Ντονάτς ____🍩

Υλικά
5 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
1 1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα ηλιέλαιο
2 φακελάκια ξερή μαγιά
5 κουταλιές ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
2 αυγά

Για την επικάλυψη
2 κουταλιές της σούπας γάλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση
•Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά με μια από τις κουταλιές ζάχαρη
•Στο μίξερ αρχικά, χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αυγά. Αφού αφρατέψουν, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το μείγμα του γάλατος και το αλεύρι. Η ζύμη θα πρέπει να είναι αρκετά μαλακή και δεν θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα (μην τρομάξετε). Βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας και την δουλεύουμε απαλά. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για περίπου μια ώρα.
•Αφού η ζύμη διπλασιαστεί, την ανοίγουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, που θα πρέπει το πάχος της να είναι περίπου ίσο με ένα εκατοστό(1 δάχτυλο). Παίρνουμε ένα κουπ ατ στρογγυλό και δημιουργούμε τα ντόνατς.
•Μόλις ολοκληρώσουμε την διαδικασία τα αφήνουμε να ξανά φουσκώσουν περίπου 30 λεπτά.
•Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο σε μέτρια προς σιγανή φωτιά για να ψηθούν καλά και εσωτερικά, και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
•Μόλις κρυώσουν γεμίζουμε με μαρμελάδα ή με σοκολατόπαστα και τα περνάμε από την επικάλυψη σοκολάτας.
•Σε περίπτωση που τα θέλετε σκέτα με ζάχαρη μόλις τα βγάλετε από το λάδι τα βάζετε στην ζάχαρη.

***Είναι η πιο πετυχημένη συνταγή ντόνατς που έχω δοκιμάσει.


Δήμητρα Μήτσιου‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ