Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Twix Cheesecake !!!



ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
250 γραμμάρια μπισκότα digestive
100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας λιωμένο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 morfat creamy
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
400 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας καραμέλα γάλακτος ή καραμελωμένο ζαχαρούχο

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Σοκολάτες TWIX κομμένες
Καραμέλα γάλακτος ή καραμελωμένο ζαχαρούχο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
Τα τοποθετούμε σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών.
Πιέζουμε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το μείγμα και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Χτυπάμε τη σαντιγί για 5 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βάζουμε την καραμέλα και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα.
Τη στρώνουμε πάνω από τη βάση και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
 Έπειτα ανοίγουμε προσεκτικά τη φόρμα και ρίχνουμε από πάνω τις σοκολάτες ψιλοκομμένες και την καραμέλα που έχουμε ζεστάνει λίγο για να είναι πιο ρευστή.
Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για μια με 2 ώρες πριν το κόψουμε.

Eleni Petrakopoulou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ