Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Σκορδόλαδο !!!!


Τα tips του χάρη

Σκορδόλαδο.

Το μαγικό λάδι που προσθέτει στα φαγητά και στις σαλάτες μας όλο το άρωμα του σκόρδου, με σημαντικά μειωμένη τη δράση της μυρωδιάς του στη αναπνοή μας.

Παίρνουμε 500 ml ελαιόλαδο και 150 γρ σκόρδο. Την κάθε σκελίδα την κόβουμε στα 4. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα πυρίμαχο και ευρύ σκεύος, και προσθέτουμε το σκόρδο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 60 και βάζουμε το σκεύος μέσα για 5 ώρες. Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 24 ώρες με τις σκελίδες. Στη συνέχεια τις αφαιρούμε. 2 κουταλάκια γλυκού αντιστοιχούν σε μια σκελίδα.

Αιτιολόγηση εκτέλεσης:
γιατί σε πυρίμαχο;
χρησιμοποιούμε πυρίμαχο και όχι μεταλλικό σκεύος,διότι τα οξέα του ελαιολάδου αντιδρούν με το αλουμίνιο και εκλύουν τοξίνες στο λάδι μας.
Γιατί στους 60; Διότι θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή θερμοκρασία όπου το λάδι θα παραμείνει ωμό, αλλά θα αναγκάσει το σκόρδο να αφήσει όλα τα αρωματικά του έλαια μέσα στο λάδι.
Γιατί αφαιρώ τις σκελίδες μετά;
Διότι θέλουμε να αποφύγουμε την ενοχλητική μυρωδιά που αφήνει στην αναπνοή μετά.

Μια δεύτερη εκδοχή του σκορδόλαδου και αρκετά πιο εύκολη, είναι: 1 μέρος σκόρδου και 4 μέρη ελαιόλαδου αλεσμένα στο μουλτι.
Η δυσάρεστη αναπνοή με αυτή τη μέθοδο, είναι αναπόφευκτη.

Η δεύτερη εκδοχή χρησιμοποιείται μόνο σε φαγητά, ενώ η πρώτη σε φαγητά και σαλάτες.

Χάρης Καφετζής‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ