Είναι μία απλή πεντανόστιμη μακαρονάδα με κιμά ,με μόνη διαφορά ότι μαγειρεύουμε τον κιμά με διαφορετικό τρόπο και για να μας γίνει πιο σπυρωτός αλλά και πιο ελαφρύς !! Τον τρόπο αυτόν μου τον είχε πεί φίλος σεφ που εργαζόταν στον Αστέρα Βουλιαγμένης κι έκτοτε τα μαγειρεύω πάντα έτσι !! Δοκιμάστε κι εσείς και θα σας αρέσουν σίγουρα !!!
Σήμερα το κρεμμύδι το έβαλα ολόκληρο γιατί ήθελα μετά το μαγείρεμα να το αφαιρέσω .επίσης δεν έβαλα τίποτα από μπαχαρικό ,την ήθελα πολύ ελαφριά .. εσείς θα μαγειρέψετε όπως θα σας την γράψω την συνταγή .
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο της αρεσκείας σας -έβαλα σπαγγετίνη εδώ -
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 κουτάλα σούπας ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι -λίγη ζάχαρη
τώρα εσείς μπορείτε να βάλετε αν σας αρέσει πιο πικάντικη ..ξυλάκι κανέλας ,ή μπαχάρι ,ή και 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη .
τυρί τριμμένο -βάζω πάντα κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας που είναι πολύ νόστιμο .
Βράζουμε τα μακαρόνια τα οποία εγώ δεν τα καίω αλλά βάζω το νερό με αλάτι και λίγο λάδι να βράσει .
Ρίχνω τα μακαρόνια τα βράζω όσο λέει η συσκευασία και μετά απλά τα σουρώνω και ξανά στην κατσαρόλα.
Κιμάς
Βάζουμε τον κιμά μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμαι 1 ποτήρι του νερού νερό από την βρύση.
Με μία ξύλινη σπάτουλα τον πατάμε εδώ κι εκεί να χωρίσει και γίνεται σπυρωτός έτσι.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι μετά από λίγα λεπτά.
Τον αφήνουμε να βράσει μέχρι να δούμε οτι ήπιε όλο το νεράκι.
Αμέσως μετά προσθέτουμε το λάδι τις ντομάτες τον πελτέ την ζάχαρη το αλατοπίπερο και ότι άλλο μπαχαρικό μας αρέσει.
Προσθέτουμε και λίγο νεράκι περίπου μισό ποτήρι και τον αφήνουμε να σιγοβράσει να πιεί το ζουμί και να δέσει η σάλτσα κι έτοιμη να την απολαύσουμε !!! Καλή όρεξη !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ