Υλικά
Καστανή ζάχαρη
Κανέλα
1 φύλλο σφολιάτας
Εκτέλεση--πρώτος τρόπος .
Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας.
Το περνάμε με ένα πινέλο με βούτυρο λιωμένο ή με λάδι ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο .
Το πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια με ζάχαρη και λίγη κανέλα -
Με το χέρι -την παλάμη -πατάμε να κολλήσει ή ζάχαρη και η κανέλα επάνω στην σφολιάτα.
Κόβουμε σε λωρίδες περίπου 3 με 4 πόντους.
Πιάνουμε από τις δύο άκρες την κάθε λωρίδα και την στρίβουμε .
Ενώνουμε τις δύο άκρες κλείνοντας σε κύκλο να σχηματιστεί κουλουράκι στρογγυλό και στριφτό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετούμε τα σφολιατίνια .
Τα πασπαλίζουμε κι από πάνω με λίγη ζάχαρη και κανέλα .
Ψήνουμε προσέχοντάς τα περίπου 15 λεπτά να ροδίσουν να φουσκώσουν .
Τα βγάζουμε κι όταν κρυώσουν τα εξαφανίζουμε.
Τρώγονται και ζεστά και κρύα !!
Δεύτερος τρόπος
Εδώ εγώ τα έκανα χωρίς ζάχαρη και κανέλα με διαφορετικό τρόπο σιροπιαστά με καρύδι πασπαλισμένα και θα ήθελα να τα δοκιμάσετε έτσι κι εσείς.
Απλά έκοψα σε λωρίδες την σφολιάτα .
Την δίπλωσα την κάθε λωρίδα και την έστριψα και την έκλεισα σαν κουλουράκι.
Εψησα με τον ίδιο τρόπο που γράφω παραπάνω κι έφτιαξα ένα σιρόπι με 2 φλυτζάνια ζάχαρη 1,5 φλιτζάνι νερό 2 κουταλιές μέλι κοφτές και φλούδα από πορτοκάλι .
Το έβρασα για 7 λεπτά ακριβώς από την στιγμή που άρχισε να κοχλάζει .
Τώρα ή τα βουτάμε κρύα τα σφολιατίνια μέσα στο χλιαρό σιρόπι ένα ένα ή τα βάζουμε σε μπολ τα περιχύνουμε με το σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Είναι έτσι νηστίσιμα εύκολα και πολύ ωραία !!!!
Το μέγεθος το κανονίζετε εσείς με το μάτι ..εδώ εγώ άνοιξα λίγο την σφολιάτα με τον πλάστη την έκοψα στην μέση και μετά τα 2 φύλλα σε λωρίδες και τα έστριψα μετά προσέχοντας να κολλήσουν καλά στο κλείσιμο του κύκλου οι άκρες πιεζοντάς τες. Μου βγήκαν γύρω στα 22 σφολιατίνια .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



