Yλικά και Εκτέλεση
Χτυπάμε 4 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα
Χτυπάμε 4 κρόκους με 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, προσθέτουμε 80 ml γάλα,80 ml σπορέλαιο και 1 βανίλια!.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε 80 γραμμάρια αλεύρι,30 γρ κακάο,1 κουταλάκι μπέικιν και το ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων.
Συνεχίζουμε παίρνουμε την μαρίζ σταματάμε το μίξερ και τοποθετούμε το μείγμα κρόκων,ζάχαρη,γάλα,σπορέλαιο,αλεύρι,βανίλια,κακάο στην μαρέγκα και με πολύ απαλές κινήσεις να μην βγει ο αέρας ανακατεύουμε.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί το τοποθετούμε και το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς προθερμασμεένο.
Όταν το βγάλουμε βάζουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο μας πασπαλίζουμε με κακάο και βάζουμε το παντεσπάνι απάνω και το ρολαρουμε ζεστό.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα
Χτυπάμε 250 γρ κρέμα γάλακτος με 80 γρ άχνη ζάχαρη.
Συναρμολόγηση όλα κρύα.
Ανοίγουμε το παντεσπάνι τοποθετούμε την κρέμα ρολάρουμε και στο ψυγείο!
Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε μαγειρική !!!Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ