Αγαπημένο γλυκό που έβαλα στόχο φέτος να το δοκιμάσω!!! Η συνταγή απλή από ένα γαλλικό site.
Υλικά
500 gr αλεύρι για τσουρέκι,
4 κρόκοι αυγών,
50 gr μέλι,
μια πρέζα αλάτι,
μια πρέζα ζάχαρη,
125ml νερό,
80 gr βούτυρο
20 gr νωπή μαγιά
125 ml γάλα χλιαρό.
( Έβαλα 100ml νερό και 25ml μπράντι),
ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα με λίγη ζάχαρη.
Το αφήνουμε μισή ώρα να ωριμάσει η μαγιά.
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά, και το μείγμα της μαγιάς, εκτός από το βούτυρο.
Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Το αφήνουμε δύο ώρες να φουσκώσει και μετά αφού βάλουμε τα αποξηραμένα φρούτα ( 50gr από σταφίδες, βερίκοκα και κρανμπερι) άλλη μια και μισή ώρα μέσα στη φόρμα 20 cm, έχοντας φτιάξει με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο κάτι σαν τοίχωμα, για να μπορέσει να φουσκώσει.
Μετά στο φούρνο στον αέρα στους 170 για 40 λεπτά.
Vivi Bozika"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ